FAQ

Heb je na het lezen van onze website nog een vraag? Wellicht dat deze hieronder al beantwoord wordt. En wist je dat we ook een speciale pagina hebben met alleen maar vragen die gaan over het werk als ambulancechauffeur?
Staat jouw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op via communicatie@wittekruis.nl

1. Kan ik een dag meerijden op de ambulance?
Het liefst nemen wij iedereen een keer een dag mee op de ambulance om te laten zien wat een mooi beroep wij hebben. Helaas is dit in de praktijk niet mogelijk. Wel zijn wij vaak op zoek naar nieuwe collega’s, dus mocht jij de juiste papieren hebben, dan maken we graag kennis met je. Onder juiste papieren verstaan wij:

* Je hebt een BIG-registratie (A of HBO-V)

* Je hebt een CZO geaccrediteerde specialistische vervolgopleiding (SEH, Anesthesie, CCU, IC) of opleiding BMH afgerond

* Rijbewijs B

2. Hoe word ik ambulanceverpleegkundige?
Je kunt via verschillende wegen ambulanceverpleegkundige worden. De meest bekende weg is het volgen van een opleiding tot verpleegkundige en je daarna te specialiseren (SEH, anesthesie, CCU, IC) maar er zijn meerdere opties.

Kijk eens op de pagina Hoe word je ambulanceverpleegkundige? voor de diverse mogelijkheden of  luister naar onze podcastserie ‘Kom bij de ambulance!’ Hierin vertellen medewerkers over hun werk en geven ze tips aan studenten en verpleegkundigen die interesse hebben om bij de ambulance te komen werken.

Kom bij de ambulance podcast

.

3. Hoe word ik ambulancechauffeur?
Om ambulancechauffeur te worden, vragen we een paar dingen van je.

* Afgeronde MBO opleiding op niveau 3 of 4

* Je dient in het bezit te zijn van een geldig EHBO- en reanimatiediploma (met Oranje Kruis certificering)

* Rijbewijs C1 en minimaal drie jaar rijervaring

* En je bent bereid (of hebt deze al in bezit) je diploma ambulancechauffeur te halen

4. Wat is het salaris van een ambulanceverpleegkundige en/of chauffeur?
Wanneer je komt werken voor een ambulancedienst geldt de CAO Ambulancezorg 2021-2025.

5. Ik ben een student, kan ik bij jullie stage lopen?
Op dit moment hebben we enkel plek voor 4e jaars BMH studenten. Voor vragen over stagemogelijkheden kun je mailen naar communicatie@wittekruis.nl

6. Waar vind ik meer informatie over hulpverlening op evenementen of festivals?
Bij Witte Kruis Evenementenzorg krijg je de kans om je als ambulanceverpleegkundige in te zetten op diverse evenementen in het hele land. Dit kan een hardloopwedstrijd of wielerkoers zijn, maar ook een grootschalig evenement zoals een festival met meer dan 20.000 bezoekers. Alle informatie over ons bedrijfsonderdeel Witte Kruis Evenementenzorg vind je op: https://www.evenementenzorg.nl. Witte Kruis Evenementenzorg is ook bereikbaar via tel. 088- 339 47 57 of per e–mail: evenementenzorg@wittekruis.nl