Geef jij een spreekbeurt over de ambulance? Wij helpen je!

Ben je op zoek naar een mooie kleurplaat of een leuke bouwplaat van een ambulance? Deze vind je hier.
Of wil je een spreekbeurt geven over de ambulance? Ook dan kunnen wij je helpen!
We kunnen ons voorstellen dat het best een beetje spannend is om voor de klas te staan, daarom geven we je graag wat tips voor een te gekke spreekbeurt.

1. Voorbereiding is alles

Ben jij ook zenuwachtig als je een spreekbeurt moet geven? Of weet je gewoon niet waar te beginnen? Onze belangrijkste tip is: bereid jezelf goed voor! Wij hebben genoeg informatie verzameld voor een leuke spreekbeurt, maar je kunt zelf natuurlijk ook nog op internet zoeken. Daarnaast kun je oefenen voor de spiegel, je ouders vragen om te helpen en de tijd opnemen met een timer. Zo kan het niet meer misgaan. Alle tips nalezen kan hier. 

2. PowerPoint presentatie

Om je alvast op weg te helpen, hebben we voor jou een PowerPoint presentatie gemaakt met de belangrijkste punten. Uiteraard kun je deze zelf nog aanpassen. Met wat mooie foto’s en een video trek je de aandacht van je klasgenootjes en ben je misschien wat minder zenuwachtig.

3. Leuke quiz

Wil je op het einde testen of je klasgenootjes nog weten wat je verteld hebt? Sluit dan af met een mini-quiz (deze staat in de PowerPoint presentatie). Voor de winnaar kun je een mooie oorkonde downloaden.

4. Uitdelen

Cadeautjes uitdelen is altijd leuk! Doe dit wel aan het einde van je spreekbeurt, anders zijn je klasgenootjes tijdens jouw spreekbeurt alleen maar aan het kijken naar wat jij ze net hebt gegeven. Hier kun je o.a. kleurplaten downloaden en een mooie bouwplaat.

Vergeet je niet wat mooie foto’s te (laten) maken tijdens je spreekbeurt?*
Als je deze foto naar ons opstuurt, maak je een kans op een ambulancebezoek van ons aan het einde van het schooljaar. Wat een toffe afsluiter zou dat zijn!

Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar communicatie@wittekruis.nl, wij helpen je graag! En hou onze agenda op de website in de gaten, misschien staan we binnenkort een keer bij jou in de buurt!

* Wanneer je de foto naar ons opstuurt, bestaat de mogelijkheid dat wij deze op een van onze social media kanalen plaatsen. Check dus even bij je klasgenootjes (als zij op de foto staan) of ze dit oké vinden.

5. Later als ik groot ben…

In oktober 2018 stond het tv programma ‘Later als ik groot ben’ in het teken van de ambulance. Lonneke uit groep 8 wil later graag ambulanceverpleegkundige worden. Samen met Jochem van Gelder, presentator van het programma, ging Lonneke op pad om te kijken of haar droomberoep daadwerkelijk zo leuk is als zij denkt. Zo maakten zij kennis met verpleegkundig centralist Ada van Witte Kruis op de Meldkamer Oost-Nederland in Apeldoorn. Vervolgens gingen Lonneke en Jochem naar Zwolle waar zij mee reden op de ambulance van RAV IJsselland. Of Lonneke het vak na deze bijzondere ervaring nog steeds zo leuk vindt en of ze er ook geschikt voor zou zijn zie je in deze uitzending.

Beluister onze podcast: Kom bij de ambulance!

Meer weten over het werken in de ambulancezorg? Luister dan ook eens naar onze podcastserie ‘Kom bij de ambulance!’ Hierin vertellen medewerkers over hun werk en geven ze tips aan studenten en verpleegkundigen die interesse hebben om bij de ambulance te komen werken.

Kom bij de ambulance podcast