Waarom Witte Kruis?

Witte Kruis mag met circa 1000 medewerkers en 175.000 ambulanceritten per jaar dan per jaar dan wel de grootste Nederlandse speler in ambulancezorg zijn. Toch houden we onze organisatie prettig overzichtelijk. Bijvoorbeeld met hechte, regionaal gerichte teams die de zorg op het juiste moment dicht bij de patiënt brengen. In alles wat we doen, gaan we voor een betere gezondheid, veiligheid en kwaliteit van leven. Niet voor niets luidt ons motto Driven by care. We zijn uiterst gemotiveerd om de patiënt de beste zorg te leveren. We stellen ons flexibel op en zetten in op blijven leren.  Witte Kruis gaat voor teamspirit in de directe samenwerking met collega’s en ketenpartners.

Daarnaast focust Witte Kruis continu op innovatie vanuit onze gedrevenheid om de beste mogelijke zorg zo dicht mogelijk bij de patiënt te brengen. Dat doen wij niet alleen. Maar in samenwerking met onze partners in ziekenhuizen, huisartspraktijken, meldkamers, GGZ-instellingen, verloskundige praktijken en GGD’s. Wij werken intensief samen om kwaliteit te waarborgen in de zorgverlening aan onze patiënten. De veiligheid en het belang van de patiënt staan hierbij centraal.

Witte Kruis verleent ambulancezorg in vijf regionale ambulancevoorzieningen (RAV’s) in Nederland. Dit zijn: RAV Haaglanden, RAV Noord-Holland Noord, RAV Kennemerland, RAV Zeeland en RAV Noord- en Oost-Gelderland. Vanuit 42 ambulanceposten kunnen dag en nacht ruim 130 ambulances en Rapid Responders uitrijden om patiënten te vervoeren in die regio’s.

Witte Kruis verzorgt ook huisartsenvervoer in de regio’s Haaglanden, Zeeland, Friesland, Twente, Harderwijk en Amsterdam. Ook bieden wij interne- en externe opleidingen aan met Witte Kruis Opleidingen, verzorgen wij hulpverlening bij evenementen en festivals en burgerhulpverlening (Stan burgerhulpverlening).

Witte Kruis zet zich in voor een gezond en duurzaam Nederland. Om een beter inzicht te krijgen in onze CO₂-uitstoot, zijn we gestart met de CO₂-Prestatieladder. Door het maken van een CO₂-footprint brengen we onze belangrijkste CO₂-emissiebronnen in kaart.
Zo komen we te weten met welke maatregelen en met welk beleid we een nòg grotere bijdrage kunnen leveren aan een duurzamere samenleving.

Dankzij onze inzet voor CO₂-reductie hebben we eind 2021  een certificering op niveau 3 van de CO₂-Prestatieladder ontvangen.
Zo leggen we zonnepalen op onze daken, rijden we zoveel mogelijk elektrisch en zijn we onze plastic koffiebekertjes vervangen.

Onze footprint wordt vervolgens elk half jaar opnieuw berekend. In deze Grafiek CO2 uitstoot zie je de CO₂-uitstoot over de afgelopen jaren.

Benieuwd naar wat werken bij Witte Kruis betekent? Onze collega’s uit Alkmaar vertellen je er graag mee over in deze video.

Beluister onze podcast: Kom bij de ambulance!

Meer weten over het werken in de ambulancezorg? Luister dan ook eens naar onze podcastserie ‘Kom bij de ambulance!’ Hierin vertellen medewerkers over hun werk en geven ze tips aan studenten en verpleegkundigen die interesse hebben om bij de ambulance te komen werken.

Kom bij de ambulance podcast