Huisartsenchauffeur

Als huisartsenchauffeur (HAP-chauffeur) ben je verantwoordelijk voor het veilig vervoeren en assisteren van de aan de huisartsenpost verbonden huisarts naar patiënten in de regio. Op verzoek assisteer je de huisarts bij het voorbereiden van medische handelingen. Hierbij kun je denken aan het opzuigen van medicamenten, het aansluiten AED en het gereedmaken van het infuus. Indien noodzakelijk voer je een spoedrit uit met gebruik van optische- en akoestische signalen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de medische uitrusting en de technische staat van het voertuig.

Zorgvuldig van start

Voor de functie van HAP-chauffeur heb je naast de gebruikelijke rijbewijzen en een taxipas, een geldig EHBO/AED diploma en/of minimaal het diploma verzorgende IG nodig. Eveneens dien je in het bezit te zijn van een CCV vakdiploma HAP-chauffeur of de bereidheid deze te behalen. Daarnaast vragen wij om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Gespecialiseerde opleiding

Er worden specifieke opleidingen voor HAP-chauffeurs aangeboden bij Witte Kruis. Denk aan rij-opleidingen waarbij chauffeurs via simulaties worden bijgeschoold in hun rijvaardigheid bij het spoedvervoer van huisartsen. Ook zijn er opleidingen waar de medisch assisterende vaardigheden aan bod komen.

HAP-chauffeur Dylan vertelt graag meer over zijn werk bij Witte Kruis

Belangrijke competenties

Naast stratenkennis is het voor jou als HAP-chauffeur belangrijk dat je stressbestendig, geduldig en betrokken bent. Ook beschik je over goede sociale en communicatieve vaardigheden.

Doorgroeimogelijkheden

Blink jij uit in jouw functie als HAP-chauffeur? En heb jij de ambitie om uiteindelijk op de ambulance te werken? Dan bieden wij je bij Witte Kruis de mogelijkheid door te groeien naar zorgambulancechauffeur of ambulancechauffeur.

Witte Kruis verzorgt HAP-vervoer in de regio’s (huisartsenposten): DeNaSchie (Delft, Naaldwijk, Schiedam), Zeeland, ’t Hellegat (Dirksland en Klaaswaal), Friesland en Zoetermeer.

Is deze baan jou op het lijf geschreven? Bekijk dan snel de actuele vacatures en solliciteer!

De procedure

1. Solliciteer

Leuk dat je solliciteert! We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

2. Uitnodiging voor gesprek

Pas je in ons profiel? Dan nodigen wij je uit voor een gesprek, zodat we met elkaar kennis kunnen maken en even kunnen checken of je de expertise hebt die wij zoeken (afhankelijk van je functie kan er een test/keuring volgen).

3. Contractvoorstel

Hebben we een match? Dan doen we je een mooi aanbod.

4. In dienst

Nog even snel een handtekening onder je contract en klaar. Welkom bij Witte Kruis!

Nooit meer de kans op jouw droombaan missen?

Stuur mij vacature alerts!