Delen:
23-02-2021

Wij stellen graag voor… ons HAP-team

Sinds het begin van deze maand zijn er vijf enthousiaste HAP-chauffeurs die vanaf nu regelmatig berichten delen via de social media kanalen van Witte Kruis over het werk dat zij doen. We stellen ze graag aan jullie voor!

Marc Schippers (27 jaar)

Marc Schippers is ruim 6,5 jaar werkzaam bij Witte Kruis als HAP-chauffeur op de posten in Delft, Naaldwijk en Schiedam. Maar Marc werkt voornamelijk vanuit zijn vaste post in Schiedam. “Het belangrijkste in dit vak is dat je paraat staat voor de mensen die onze hulp inroepen. Al is het maar om een hand vast te houden of om een kort gesprek te voeren. Ik haal heel veel waardering uit dit werk. Ik doe dit werk met heel veel plezier en ga ook altijd met plezier naar mijn werk toe.”

Roxanne Humme-Korsuize (36 jaar)

Roxanne komt uit het mooie Zeeland en is nu bijna een jaar in dienst bij Witte Kruis op de post in Goes. “De diverse zorgmomenten en de contacten met triagisten en huisartsen maken dat deze baan uitermate leuk is om uit te voeren.  Ik heb zelf een zorg-achtergrond dus deze functie is mij op het lijf geschreven. Maar ik hoor je denken; je bent toch alleen chauffeur? Zo lijkt het wel he? Maar dat is het niet! Graag leg ik dat nog eens uit in een volgend bericht. Want ik ben één van de personen achter het Social Media Team van Witte Kruis. Ik hoop doormiddel van foto’s en verhalen jullie een inkijk te geven in ons mooie vak.”

Christa Del Grosso (49 jaar)

Christa komt uit het hoge noorden en werkt, met een pauze, al bijna 7 jaar op vele posten in Friesland. Op dit moment is ze het meeste vinden op de post Sneek. Naast het rijden werkt ze ook in de zorg als verzorgende IG. “Deze combinatie vind ik helemaal geweldig qua werkzaamheden. Informatie delen en schrijven ik ook mooi om te doen. Vandaar dat ik jullie ook graag een kijkje geef in mijn werkende leven.”

Wendy Smulders (40 jaar)

Wendy is van oorsprong Tilburgse, maar woont al ruim 13 jaar met veel plezier in Zeeland. Sinds 2,5 jaar is ze in dienst bij Witte Kruis en werkt ze voornamelijk vanuit de post in Goes, al is ze ook inzetbaar in Vlissingen, Zierikzee en Terneuzen. “Ik vind het een mooi en dankbaar beroep en ben trots op wat we doen, en hoe we dat doen.
Een goede vriend van me deed dit werk al jaren en vertelde me erover. Eerder had ik nog nooit van ‘HAP-chauffeur’ gehoord, maar het klonk heel interessant. Ik heb gesolliciteerd en werd direct aangenomen. Ik hoop dit werk nog heel wat jaar te blijven doen. Iets kunnen betekenen voor een patiënt en familie, de afwisseling en soms ook de spanning… Het hoort er allemaal bij en dat laat ik jullie graag zien.”

Matthijs Riemens (46 jaar)

Matthijs is 5,5 jaar geleden begonnen als oproepkracht HAP-chauffeur bij Witte Kruis. Daarnaast was hij voor Witte Kruis ook als oproepkracht inzetbaar voor de zorgambulance binnen Witte Kruis. In 2017 besloot Matthijs zijn parttime contract in het motorbrandstoffen transport te beëindigen om zich volledig te richten op het zorgvervoer. “Dit werk is uitdagender en afwisselender.” Inmiddels werkt Matthijs met een vast uren contract als zowel HAP-chauffeur en als chauffeur laag- en middencomplexe ambulancezorg. Hij is te vinden op de posten in Naaldwijk, Delft en Schiedam. “Ik vind het leuk en belangrijk om het mooie werk als HAP-chauffeur te promoten en te delen met iedereen die hier interesse in heeft.”