Delen:
20-11-2018

Roadtour ‘Superhelden gezocht’

Veel positieve reacties, leuke gesprekken met enthousiaste studenten en volop aandacht van de pers. Ook de speciale HELDENkoffie vond gretig aftrek onder de geïnteresseerden. Wat een mega geslaagde dag was het donderdag 15 november 2018 met de ambulance roadtour ‘superhelden gezocht’ die van Den Haag naar Vlissingen langs Hogescholen reed. Wij hebben enorm genoten! En we hopen natuurlijk op een aantal fantastische nieuwe ambulanceverpleegkundigen in de toekomst.

Het aantal openstaande zorgvacatures blijft verder oplopen. Onlangs heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend gemaakt dat het aantal openstaande vacatures in Nederland is gestegen naar 251.000. Een groot deel daarvan komt uit de sector zorg en welzijn. 52% van de vacatures in de zorg en welzijn is moeilijk vervulbaar. Vooral aan gespecialiseerde verpleegkundigen is een groot tekort. Witte kruis heeft op dit moment meer dan 20 vacatures open staan voor ambulanceverpleegkundige.

Daarom willen we alles uit de kast halen in onze zoektocht naar nieuwe ambulanceverpleegkundigen.  Ambulances en motoren vergezeld door diverse superhelden brachten rond 8.30 uur de Haagse hogeschool en eindigden in de middag in Vlissingen. Tijdens de tour werd onderweg gratis HELDENkoffie verstrekt aan studenten en geïnteresseerden met daarop hun eigen foto of een beeld van een van hun superhelden. Dit werd verzorgd met een van de allernieuwste innovaties: een heuse koffieprinter. Daarnaast was het mogelijk om het gesprek aan te gaan met medewerkers, foto’s te maken met superhelden in een speciaal fotoframe en een kijkje te nemen in de ambulance. Naast de roadtour is ook de website www.kombijdeambulance.nl gelanceerd. Bekijk onderstaand filmpje voor een mooie sfeerimpressie van deze geslaagde dag.