Delen:
27-07-2018

Koning Willem-Alexander bedankt hulpverleners

Koning Willem-Alexander besloot een al gepland bezoek aan de Volvo Ocean Race 2018 uit te breiden met een bijzonder contactmoment.
Bij grote evenementen staan er altijd diverse hulpverleningseenheden ter plaatse om direct assistentie te kunnen bieden bij ongevallen. Eind juni vond de Volvo Ocean Race 2018 (VOR 2018) plaats. Bekijk deze video om een goed beeld te krijgen van de voorbereidingen, die de hulpdiensten in regio Haaglanden hebben getroffen, in de aanloop naar dit grote evenement.

Ondanks alle voorbereidingen en voorzorgsmaatregelen komen ongevallen helaas nog steeds voor. Tijdens de VOR 2018 vond er een aanvaring tussen twee boten plaats. Naast de hulpverleningseenheden ter plaatse, een Officier van dienst Geneeskundig (OvdG), hulpverleners van Event Medical Service (EMS) en twee ambulances werden er nog vijf andere ambulances en een MMT ingezet. Een ambulanceteam van Witte Kruis vervulde de rol van command & control en stuurde de witte eenheden aan, totdat de OvDG ter plaatse was.

Omdat dit ongeval plaatsvond tijdens een groot evenement, besloot Koning Willem-Alexander een al gepland bezoek aan de VOR 2018 uit te breiden met een contactmoment met een aantal betrokken hulpverleners. Koning Willem Alexander sprak hier zijn dank en waardering uit aan alle betrokkenen voor de inzet tijdens een groot incident in een moeilijke setting rondom de VOR. Ondanks dat het ons werk is kon dit gebaar op veel waardering rekenen.

Op de foto: Mark Jan Videler, OvDG, en Jim van Akkeren, ambulanceverpleegkundige, beide werkzaam voor Witte kruis Den Haag, in gesprek met Koning Willem-Alexander.

Foto: ANP