Ambulanceverpleegkundige laag- en midden complexe zorg

Als verpleegkundige binnen de laag- en middencomplexe ambulancezorg bij Witte Kruis zet jij je in voor patiënten die laag- en/of middencomplexe zorg nodig hebben. Het zijn ambulanceritten waarbij de patiënt op klantvriendelijke en verantwoorde wijze wordt begeleid van of naar een zorginstelling, zowel lokaal als interlokaal. Hoe uiteenlopend de ziektebeelden ook zijn, je weet de situatie goed te beoordelen en onderkent op professionele wijze de zorgvraag. Je levert zorg op maat en verricht je verpleegkundige handelingen binnen de kaders van het landelijk protocol laag- en middencomplexe ambulancezorg en landelijk kwaliteitskader laag- en middencomplexe zorg.

Medisch handelen

Jij zorgt als verpleegkundige binnen de laag- en middencomplexe ambulancezorg ervoor dat de patiënt begeleid wordt naar de plek van bestemming. Hierbij controleer en bewaak je de lichaamsfuncties, waarbij doormiddel van de Early Warning Score een inschatting wordt gemaakt van de conditie van de patiënt. Je houdt je patiënt constant in het vizier. Daarbij communiceer je continu met de patiënt en werk je nauw samen met de ambulancechauffeur en de andere partners in de keten van zorg. Zo geef je tijdens de rit informatie aan de patiënt over de behandeling, geef je aanwijzingen aan de ambulancechauffeur, registreer je patiëntgegevens en draag je deze informatie vervolgens over aan de ketenpartners.

Scholing en ervaring

Om als verpleegkundige binnen de laag- en middencomplexe ambulancezorg aan de slag te kunnen heb je een BIG-registratie nodig als verpleegkundige A (MBO-V niveau 4 of HBO-V niveau 5).
Daarnaast heb je enkele jaren ervaring  als verpleegkundige nodig binnen een ziekenhuis, verpleeghuis of aanverwante instelling.
Als je nog geen ervaring hebt als verpleegkundige binnen de laag- en middencomplexe ambulancezorg, volg je de eerste drie maanden een opleiding.

Belangrijke competenties

Als verpleegkundige op de ambulance moet je stevig in je schoenen staan. Allerlei patiënten kruisen je pad, onder de meest uiteenlopende omstandigheden. Naast vakbekwaam moet je dan ook zeer stressbestendig zijn. Andere belangrijke competenties zijn betrokken, enthousiast en gericht op verbetering.

Is deze baan jou op het lijf geschreven? Bekijk dan snel de actuele vacatures en solliciteer!

De procedure

1. Solliciteer

Leuk dat je solliciteert! We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

2. Uitnodiging voor gesprek

Pas je in ons profiel? Dan nodigen wij je uit voor een gesprek, zodat we met elkaar kennis kunnen maken en even kunnen checken of je de expertise hebt die wij zoeken (afhankelijk van je functie kan er een test/keuring volgen).

3. Contractvoorstel

Hebben we een match? Dan doen we je een mooi aanbod.

4. In dienst

Nog even snel een handtekening onder je contract en klaar. Welkom bij Witte Kruis!

Nooit meer de kans op jouw droombaan missen?

Stuur mij vacature alerts!