Ambulanceverpleegkundige

Als ambulanceverpleegkundige ben je als eerste verantwoordelijk voor hulpverlening aan de patiënt in en om de ambulance. Daarnaast heb je een belangrijke taak bij hulpverlening tijdens ongevallen en rampen. Indien nodig coördineert je de medische hulpverlening bij de meer complexe ongevallen.

Medisch handelen

Voor een ambulanceverpleegkundige is het belangrijk dat hij in actuele situaties zelfstandig alle noodzakelijke medische beslissingen kan nemen en daarnaar kan handelen. Onder handelen wordt verstaan: medicatie toedienen, beademen en defibrilleren.

Scholing en ervaring

Om als ambulanceverpleegkundige aan de slag te kunnen  heb je een diploma verpleegkundige nodig met ervaring in spoedeisende medische hulpverlening. Dit op basis van een specialistische aantekening van de afdeling Intensive Care (IC), Spoedeisende hulp (SEH) of anesthesie. Verder vraagt Witte Kruis om een BIG-registratie, een gespecialiseerde opleiding in ambulancezorg van de Academie voor Ambulancezorg (voorheen SOSA) en rijbewijs B. Indien je nog niet beschikt over de opleiding tot ambulanceverpleegkundige dan kun je deze intern volgen bij Witte Kruis vanaf het moment dat je bij ons in dienst komt.

 

Belangrijke competenties

Een ambulanceverpleegkundige moet je stevig in je schoenen staan. Allerlei patiënten kruisenje pad, onder de meest uiteenlopende omstandigheden. Naast vakbekwaam moet je dan ook zeer stressbestendig zijn. Andere belangrijke competenties zijn betrokken, enthousiast en gericht op verbetering.

 

Bekijk de video’s waarin ambulanceverpleegkundige Fleur meer vertelt over haar werk op de ambulance bij Witte Kruis:

Vincent Keur, ambulanceverpleegkundige Zeeland: "Je bent er echt voor de patiënt. De kick van dit werk is ook de samenwerking met de chauffeur, dat je het aankan, dat je van elkaar weet wat je aan het doen bent."

Lees in dit interview met Vincent Keur over zijn beleving om als ambulanceverpleegkundige bij Witte Kruis Zeeland van start te gaan.

Is deze baan jou op het lijf geschreven? Bekijk dan snel de actuele vacatures en solliciteer!

De procedure

1. Solliciteer

Leuk dat je solliciteert! We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

2. Uitnodiging voor gesprek

Pas je in ons profiel? Dan nodigen wij je uit voor een gesprek, zodat we met elkaar kennis kunnen maken en even kunnen checken of je de expertise hebt die wij zoeken (afhankelijk van je functie kan er een test/keuring volgen).

3. Contractvoorstel

Hebben we een match? Dan doen we je een mooi aanbod.

4. In dienst

Nog even snel een handtekening onder je contract en klaar. Welkom bij Witte Kruis!

Nooit meer de kans op jouw droombaan missen?

Stuur mij vacature alerts!